top of page

La Competició GR-Idees en premsa


La Competició GR-Idees i els resultats de la seva primera edició han estat recollits per la premsa.


Aquí es poden veure els enllaços a algunes de les notícies recollides:


VOTV

https://votv.alacarta.cat/granollers/noticia/15-idees-de-negoci-circular-han-participat-en-la-competicio-gr-idees


El Periódico

https://www.elperiodico.com/es/granollers/20230130/granollers-llena-ideas-negocio-circular-82207395


Som Granollers

https://www.somgranollers.cat/noticia/85698/gr-idees-premia-el-projecte-ecofa-un-sofa-que-reaprofita-tubs-de-cartro


El 9Nou

https://static.wixstatic.com/media/356502_a6493f3f6c80437b877f3068d8c59d97~mv2.png


La idea del negoci guanyadora va ser el projecte ECOfa que proposa fabricar un sofà principalment de cartró i amb altres materials de suport. El cartró procediria de la reutilització i transformació dels tubs de cartró de KH Lloreda. Els components d'ECOfa són cinc estudiants del CFGS de Comerç Internacional de l'institut Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès.


El premi inclou l'acompanyament específic de la proposta guanyadora per a la posada en marxa del pla d’empresa (assessorament tècnic, recerca de finançament i formació específica) a més d'un lot de productes de neteja KH7 i un assistent virtual, donats per l'empresa KH LLOREDA. A més, el projecte guanyador passa a participar directament al procés de selecció dels premis de la Mostra de projectes emprenedors a l’FP que organitza la Direcció General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya.

La competició GR-IDEESGR-IDEES va plantejar el repte de crear un negoci a partir de quatre recursos: moqueta firal, tubs de cartó, peces de porexpan i membranes de cautxú. A la competició hi han pogut participar, a títol individual o en grup, persones emprenedores, estudiants, entitats, empreses, dissenyadors i tothom que tingui la visió d’un negoci a partir dels quatre reptes presentats. Ho poden fer a títol individual o també en grup.


Les 15 idees de negoci que es van presentar a la competició en una primera fase i van ser avaluades per l'equip tècnic de Granollers Mercat. 12 de les proposes van ser seleccionades per passar a la fase 2 que va consistir en l’elaboració d’un model de negoci segons plantilla Canvas que inclogués l’ús del recurs escollit i el pla d’empresa i econòmic corresponent. En aquesta fase, els projectes podien comptar amb el suport i acompanyament del Servei d’Emprenedoria de Granollers Mercat. Aquestes propostes han estat avaluades pel jurat expert, que ha escollit el projecte guanyador.


Entre les idees presentades a la competició, han predominat clarament els projectes de grups d'estudiants de diferents cicles, com ara Gestió Administrativa, Transport i Logística i Comerç Internacional, si bé també hi ha hagut alguna proposta d'emprenedoria individual i fora de l'àmbit educatiu.


Pel que fa als recursos plantejats, els projectes els han recollit tots quatre, però ha estat especialment demandada la membrana de cautxú de l'empresa Firestone Building Products Spain SL i els tubs de cartró de KH Lloreda SA.


Totes les propostes han implicat la reutilització de materials amb idees tan diverses com producció i venda de fundes per a ordinadors, sofàs, material esportiu, catifes o elements protectors de la pluja.
bottom of page