top of page

Balanç de l'impacte de la proposta d'aprofitament de palets no valoritzables


El mes d'octubre es va posar en marxa el circuit de recollida de palets no valoritzables a cost zero per a les empreses de Granollers i entorn, facilitat per GRID Granollers.


La recollida la realitza mensualment l'empresa MULTISAC, promotora de la idea, que reutilitza aquests tipus de palets que altrament suposen un cost de gestió per les empreses donadores.


La iniciativa és una bona pràctica ambiental, i un exemple de simbiosi industrial, a més de generar un estalvi econòmic per les diferents parts. Els balanç després de 5 mesos és el següent:


  • 5 empreses de Granollers participants

  • 158 palets reutilitzats

  • Estalvi econòmic per l'empresa prenedora: 632 euros

  • Estalvi ambiental* : 31,6 arbres


*L'estalvi ambiental es basa en l'estimació de que de cada arbre es poden fer un 4 palets, segon informes consultats per Multisac.


En el càlcul no es consideren els costos econòmics (cost en € de la destrucció per les empreses donadores) ni l'ambiental relacionat amb les emissions de CO2 per incineració (destrucció dels palets).


Podeu veure més informació del projecte a https://www.multisac.es/mas-arboles-en-los-bosques/

 

SI disposeu de palets de qualsevol tipus (americans, europeus o no estàndard en les seves mides) que hagin estat utilitzats ja i que es puguin reutilitzar, en bon estat, contacteu amb GRID Granollers per afegir-vos al circuit de recollida. El transport i recollida és a càrrec de l'empresa prenedora.


Comments


bottom of page