top of page

Arrenca el circuit de recollida d'orgànica impulsat per GRID Granollers

Un grup d’empreses dels polígons de Granollers i Montmeló ha començat a recollir la fracció orgànica, procedents dels seus menjadors, cantines i cuines, de forma coordinada.GRID Granollers ha posat en marxa aquesta iniciativa de caire col·laboratiu per facilitar la gestió de la fracció orgànica que es genera a les empreses dels polígons industrials.

 

Entre els seus objectius destaca, per una banda, facilitar l'adequada gestió del residu orgànic a les empreses i el compliment de la normativa recent i, per altra reduir l'impacte ambiental de les activitats econòmiques i sensibilitzar les persones treballadores als polígons.

 

La proposta s’ha plantejat de manera conjunta, per aprofitar l'eficiència de les recollides i promoure la col·laboració entre empreses, basada en la proximitat i els reptes comuns.

 

El mes d’octubre es va crear el circuit privat de fracció orgànica on participen les empreses, que ja han començat a gestionar de manera separada aquest tipus de residu que abans anava generalment a la fracció resta. Per la resta, el destí és l’abocador, on la seva descomposició genera emissions de metà, lixiviats i olors. El projecte permet que la fracció orgànica recollida es tracti a l’Ecopark de Montcada, i es valoritzi per generar compost i biogàs.

 

Les empreses mostren així el seu compromís amb la reducció dels residus que van a abocador i tenen impacte en el medi ambient. Actualment l’abocament a Catalunya es situa al 34% i l’objectiu per 2035 és que no superi el 35%.


La proposta ha tingut una bona acollida entre les empreses, que a més van voler ampliar la recollida als envasos generats a les cantines, màquines de vending, etc. 

 

El projecte compta amb la participació d’empreses del territori com Staci Logistica Spain, Galfer, Lucta, Trace Logistica,Armoltec, Busch Ibérica, Haarslev, Shingels o AgCorp.

 

Ecointel i Gestió de Residus Cirera, encarregats de la recollida i gestió, facilitaran dades sobre les recollides que permetin avaluar l’impacte ambiental de la recollida.


A més les empreses participant gaudiran d'un preu més reduït durant els primers mesos d'implantació del projecte, formació gratuïta pels seus treballadors i acompanyament específic per a la sol·licitud de subvencions en aquesta línia. A principis del 2024 es farà una visita conjunta del grup a l'Ecopark de Montcada, centre de tractament tant de la matèria orgànica com dels envasos. Està previst avaluar l'impacte ambiental de la iniciativa conjunta a finals de 2024. 

 

Per més informació o per participar en el projecte es pot contactar amb grid@granollers.cat.

 
Comments


bottom of page