top of page

Aprofitament Bosses de lona, de la publicitat de l'Special Olympics

L’Ajuntament de Granollers ha donat les lonetes de publicitat dels Specials Olympics per a realitzar aquesta prova pilot d’activitat inclusiva de reciclatge i reutilització al Centre Ocupacional de la Fundació Vallès Oriental.Un grup de 40 persones del Centre, principalment del grup de persones envellides, han participat d’un nou projecte creatiu que a través de l’activitat de costura transforma lones publicitàries, en aquest cas de la celebració dels Specials Olympics del passat 30 i 31 de març i 1 i 2 d’abril.


A cada bossa s’hi ha dedicat una mitjana de 4 hores i ha permès la participació, segons les pròpies capacitats de cada persona, en diferents parts del procés com netejar la lona, fer-ne el patró, mesurar-la i tallar-la, cosir-la i repassar-ne l’acabat final. Un procés artesanal que estimula la creativitat de la persona generant una sensació de benestar, ja que confereix la capacitat de crear amb les pròpies mans.


La bona resposta de la participació dels artesans i artesanes i el gran resultat final de les bosses fa valorar molt positivament l’activitat i es donarà continuïtat com a activitat terapèutica del Centre Ocupacional de cara a setembre de 2023. A més, per a la Fundació és una activitat circular, que promou els objectius de cura del mediambient institucionals, ja que promou el reciclatge i la reutilització de material de rebuig per a empreses o entitats i que connecta a la fundació amb diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Comments


bottom of page