top of page

15è Esmorzar GRID: Aigua al sector industrialEl divendres 9 de febrer es va celebrar el 15è Esmorzar GRID, en aquesta ocasió dedicat a l'aigua a la indústria.


L'esmorzar va despertar molt interès, especialment després de la recent entrada en situació d'emergència per sequera, i hi van assistir una cinquantena de persones, en la seva major part representants d'empreses industrials del territori.


La trobada va comptar amb la participació del Cluster Català de l'Aigua, enginyeries com CIM Aigua i AMB, i el Consorci del Besòs-Tordera, que van apuntar línies de treball i oportunitats, tots volent donar resposta a preguntes com:


  • Quina és la situació actual de la sequera a Catalunya? Com afecta i pot afectar a les empreses industrials?

  • Quines fonts d’aigua alternatives existeixen i quines es poden utilitzar?

  • Es pot estalviar aigua en els processos industrials? La gestió de l’aigua residual és optimitzable?


Per altra banda, des de l'Ajuntament de Granollers es van explicar les implicacions del nou estat d'emergència així com la transposició feta a les ordenances municipals de les indicacions de l'ACA en quant a les obligacions d'estalvi.


Per part de Can Muntanyola, es va explicar el pla de treball específic que es vol dur a terme per millorar la posició de les empreses per encara la crisi de l'aigua existent:

  • Un estudi específic de les fonts i usos d'aigua als polígons del territori, i oportunitats de millora

  • Un treball de difusió i conscienciació a través de jornades, Apunts tècnics, presentació de casos d'èxit, etc.

  • La creació del gestor de l'aigua compartit per ajudar les empreses a implantar plans i mesures d'estalvi i eficiència.


Si teniu interès a accedir a les presentacions realitzades, ens podeu enviar un correu a grid@granollers.cat
コメント


bottom of page