El dijous 8 d’abril es va celebrar la 6ª sessió dels Esmorzars del GRID. En aquesta ocasió Repsol ens va presentar el futur dels anomenats combustibles de zero emissions.
La Claudia Esarte investigadora de l’empresa Repsol ens va explicar la política de per descarbonitzar Repsol de la seva activitat fins al 2050.
Aquesta descarbonització passa per la transformació de les refineries actuals, on a partir de productes petrolífers i electricitat generaran tots els seus productes. Es convertiran en refineries de baixes emissions que utilitzin fons de generació renovables, residus... per a generar combustibles de zero emissions, hidrogen, biocombustibles, efuels, etc.
Durant la sessió van explicar les diferents alternatives per a la mobilitat que s’estan desenvolupant, quins impactes generen i quina inversió necessiten (electricitat, biocombustibles 1G, biocombustibles avançats, biocombustibles de petjada negativa, combustibles sintètics i hidrogen). I va detallar el procés de producció dels biocombustibles avançats, els de petjada negativa i els sintètics.
Destaca que REPSOL preveu que en un període de dos o tres anys tingui operativa una planta de producció de biocombustibles avançats que possibilitarà que qualsevol empresa pugui comprar carburants amb un 90% menys d’emissions que actualment i sense necessitat de fer cap inversió en els vehicles.
Preveu que de cara al 2030 ja estaran disponible comercialment els carburants de petjada negativa que tenen unes emissions un 110% inferiors a les dels combustibles fòssils actuals.
Confirmar doncs, que la transició energètica no es qüestió de buscar una alternativa al model actual sinó moltes!!
Comments