top of page

Segona contractació agregada d'energia

Es tracta d'un dels projectes COOPERA inclosos dins del GRID Granollers.

Tres associacions de polígons de Granollers (Coll de la Manya, Font del Radium i Congost i Jordi Camp) han col·laborat per impulsar de nou la compra d'energia agregada. Conjuntament han establert un sistema de compra col·lectiva d’energia amb l’objectiu que els seus membres puguin abaratir costos


ELECTRA CALDENSE, AUDAX i ESTABANELL ENERGIA han presentat l’oferta més competitiva, en funció de la tarifa d’accés, entre les 34 comercialitzadores convidades a la licitació.


Les Associacions d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials han aconseguit rebaixar un 16% el preu de la llum per a 50 punts de consum de 34 empreses que s’han unit en una licitació de compra agregada d’energia amb l’objectiu de reduir la despesa en electricitat a les seves instal·lacions. Per fer-ho possible, han confiat en l’enginyeria de serveis energètics Energestic, que ha gestionat tot el procés.


Els requisits marcats per l’associació eren que l’energia fos 100% renovable (amb certificació d’origen), un preu fix a dos anys i que aquest fos igual o millor que l’indicat a les bases. Energestic es va encarregar de calcular aquest preu de partida, mitjançant un estudi previ sobre el potencial d’estalvi. D’aquesta manera, s’assegurava que les ofertes rebudes realment suposaven una rebaixa en el preu de l’electricitat per als membres participants en aquesta compra col·lectiva.


La licitació s’ha tramitat a través de notari. Tot i no ser necessària aquesta figura, s'aposta per aquesta fórmula per assegurar la transparència de tot el procés. D’aquesta manera, les comercialitzadores competeixen en igualtat de condicions i la part contractant s’assegura l’oferta més avantatjosa.


Més enllà d’aquesta compra col·lectiva d’energia renovable, l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Granollers (Congost i Jordi Camp, Coll de la Manya i Font del Radium) vol impulsar altres projectes comuns d’eficiència energètica, com per exemple l’autoconsum compartit.

Si teniu interès a participar a properes licitacions, podeu contactar als enllaços indicats a www.gridgranollers.com/product-page/compra-conjunta-energia.

Comments


bottom of page