top of page

Bones pràctiques en economia circular a Granollers: el cas de PLASTICBANDPLASTICBAND és un fabricant de maquinària i consumibles per a embalatge que, ja fa uns anys, va iniciar la transició cap a una producció més verda i sostenible, identificant la tendència de mercat que preveu reduir el pes del plàstic en l’embalatge i augmentar el consum de plàstics reciclats.


L’empresa va apostar per la definició d’un pla estratègic amb l’objectiu de fomentar la innovació en productes sostenibles i reduir a zero l’impacte ambiental de la seva activitat.


Plasticband aposta per la innovació de producte sostenible. De fet, des de l’any passat comercialitza un fleix ecològic fet al 100% amb material reciclat. A més, durant el 2021 completarà el llançament de fins a quatre productes amb un perfil també circular, i que a més incorporen coneixement derivat de les noves tecnologies 4.0.


És el cas, per exemple, de la nova fleixadora horitzontal elèctrica e-Maturi, que redueix el consum de plàstic en un 30% en permetre l’ús de fleix més lleuger, rebaixa les emissions per transport en reduir el pes del consumible i no utilitza energies contaminants com el gasoil...


L’electricitat consumida per l’empresa és d’origen 100% renovable, gracies a la instal·lació d’un sistema solar a la seva nau i a la compra d’energia amb certificació d’origen renovable. A més, la planta també aprofita el 100% de l’aigua de pluja.


Com a síntesis, els productes finals incorporen l’ecodisseny (com a component clau en la creació dels nous productes), utilitzen materials reciclats, i tenen un menor impacte ambiental degut a l’ús d’energia verda generada localment i l’aprofitament de l’aigua. Aquesta estratègia els ha permès treballar en línia amb els principis de l’economia circular.


Aquí podeu veure un video de Plastiband on explica la seva filosofia i com això els ha permès el llançament de productes competitius i sostenibles al mercat.


Finalment, cal destacar que Plasticband participa activament al seu entorn, i el seu gerent ocupa la presidència de l’Associació d’Empreses del Polígon Font del Radium. L’Associació té com a principals objectius per una banda el millorar les condicions de l’espai industrial i per l’altra impulsar projecte mancomunats o agregats que permetin guanyar en eficiència al teixit industrial a partir de la col·laboració.

Comments


bottom of page