top of page

Bones pràctiques en economia circular a Granollers: el cas de MATICLa empresa MATIC, S.A., ubicada en el polígon Coll de la Manya, porta més de 50 anys dedicada al disseny i fabricació de maquinària i accessoris per al sector tèxtil.


Recentment, ha posat en marxa una instal·lació d’energia solar fotovoltaica i l’experiència en aquest procés «ha estat i està sent molt positiva, primer per tota la conscienciació mediambiental que aquesta instal·lació ha provocat a tota l'organització de l'empresa», segons paraules d'un dels responsables..


L’empresa va optar per contractar un projecte claus en mà, en què una empresa es va responsabilitzar del disseny, instal·lació i posada en marxa, facilitant així, tots els passos a seguir.


La instal·lació està formada per un total de 76 mòduls fotovoltaics instal·lats de forma integrada a la teulada de l’edifici. En conjunt ocupen una superfície de 192m2. La instal·lació té una potència pic de 40kWp i es preveu que generi al voltant dels 60.000kWh/any.


Aquesta energia generada és en part auto-consumida a la mateixa empresa, suposant un estalvi del 60% del seu consum d’electricitat.


A més, MATIC està realitzant els tràmits per tal de poder vendre els excedents d’energia que es generen i que no es poden auto-consumir.


La monitorització de la instal·lació permet a l’empresa visualitzar la generació d’energia i a l’empresa responsable del manteniment, realitzar un seguiment de la generació i del funcionament de tot el sistema.


De forma mensual, MATIC publica un comunicat que posa a disposició de tots els seus treballadors on s’indica l’estalvi d’energia generat així com les emissions de CO2 estalviades.


En en l'enllaç es pot veure un petit vídeo de la instal·lació realitzada.


Si també estàs pensant en instal·lar un sistema solar per autoconsum, GRID GRANOLLERS ofereix un servei d'avaluació GRATUÏT que et donarà eines per a valorar ofertes i pressupostos en aquest àmbit. Pots contactar amb mvives@granollers.cat

Commenti


bottom of page