top of page

Bones pràctiques en economia circular a Granollers: el cas de LEKTULOSLEKTULOS és una empresa granollerina de recent creació dedicada al comerç d'articles de descans que basa el seu model de negoci en dos eixos clau: la digitalització i l'economia circular. Per una banda, les tecnologies de la informació formen part intrínseca del model de negoci, mentre que la sostenibilitat aporta valor social a la marca que han creat. LEKTULOS incorpora l'economia circular en el seu model de negoci amb diverses actuacions, tant a l'àrea de producció com a la relacional. Un exemple serien els seus matalassos i coixins, fabricats amb teixits que contenen plàstic reciclat obtingut de mars i oceans . El segell SEAQUAL certifica que els teixits estan confeccionats amb fibres d'aquest plàstic reciclat.


També col·laboren amb The Gravity Wave, que a través d'una flota de vaixells recull plàstic del Mar Mediterrani. Per cada compra realitzada pels clients, es recull 1Kg de plàstics del Mar Mediterrani que després fan servir per fabricar diversos productes (fundes per mòbils, samarretes, mobiliari urbà, etc.).


A més organitzen recollides de brossa a entorns naturals, com a col·laboradors de Libera, un projecte de l'ONG SEO/BirdLife. L'aposta per l'economia circular li serveix a més per comunicar i arribar a un públic objectiu cada cop més conscienciat en els seus actes de compra. Altres idees en cartera tenen a veure amb l'ecodisseny del packaging a través de la reutilització o de la creació de nous productes a partir del propi packaging. Cal destacar que LEKTULOS ha trobat en una altra empresa de Granollers el partner perfecte. Es tracta de l’empresa del segment de somiers i matalassos DESCANS DEL VALLÈS igualment interessada a la millora de la sostenibilitat de la seva activitat i la seva relació amb l'entorn. DESCANS DEL VALLÈS participa en el programa "Granollers entra en simbiosi" tan aportant recursos a la plataforma GRID, com a projectes de col·laboració com ara la Deixalleria industrial del polígon Jordi Camp, que està orientat a facilitar la gestió de residus banals (paper i cartó, plàstic, ferralla o fusta). A més, forma part de l'Associació dels polígons Congost i Jordi Camp.


Comments


bottom of page