top of page

Arrenca el Hub Labdoo Granollers: aprofitament d’equips informàtics obsolets.


A partir del contacte de l’empresa Vivace Logística de Granollers, a través de la plataforma GRID Granollers, per plantejar la possibilitat d’incloure equips informàtics obsolets en el Mercat de Recursos de la plataforma, s’ha treballat un projecte que hi dona resposta.

L’aprofitament s’estructura en dues parts:

1) Creació del Hub Labdoo Granollers per al sanejament d’equips que seran aprofitats per escoles, entitats i famílies amb pocs recursos

Granollers es suma al projecte de la xarxa social col·laborativa Labdoo que treballa amb ordinadors i material informàtic amb l’objectiu de sanejar-los i fer-los arribar a les persones que els necessitin reduint així l’escletxa digital a la ciutat. Hem creat el Labdoo City Hub Granollers que és punt de recollida i de recuperació del material informàtic.

El punt d’entrega dels ordinadors és a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Alumnes del cicle formatiu de grau mig d’informàtica de l’institut Carles Vallbona treballaran en el sanejament del material informàtic que es reculli per donar-li un segon ús. Aquesta feina seram pràctiques incloses en els seus estudis.

La plataforma GRID Granollers ja ha fet la primera aportació de material, provinent de l’empresa Vivace Logístic. L’empresa reforça així el seu comportament responsable amb el medi ambient, reduint la destrucció de recursos que poden ser útils en altres àmbits.

2) Treball amb instituts per a la formació als centres d’estudiants d’electrònica i informàtica

A més el projecte contempla una sortida pels equips que no poden ser reparats i ho fa en col·laboració amb un conjunt d’instituts que els faran servir per la formació a l’aula dels seus estudiants. Aquests podran manipular els equips i especejar-los per adquirir coneixements pràctics a més de teòrics.3) Repartiment dels ordinadors sanejats a aquells centres i entitats que treballen amb families amb necessitats en aquest àmbit ("escletxa digital")

Aquesta col·laboració també s’ha iniciat amb equips aportats per l’empresa Vivace logística.Si teniu interès a participar d’aquesta iniciativa, podeu contactar amb grid@granollers.cat.


Comentarios


bottom of page