top of page

Així ha estat l'any 2022 pel GRID Granollers

La plataforma GRID Granollers, creada per a l’impuls de projectes compartits i per a l’aprofitament dels recursos industrials del territori, ha crescut en recursos i materialitzacions d’intercanvis. A més, hem iniciat noves propostes destinades a lligar la indústria i els seus recursos amb l’emprenedoria i el teixit social.


A continuació us fem recull del que ha estat l’any


AL MERCAT DE RECURSOS


GRID Granollers compta ara amb 39 propostes (restes de producció, excedents, residus, etc.) en el seu Mercat de recursos, totes provinents d’empreses de Granollers i entorn, 4 més que l’any anterior.


S’han acumulat fins a 17 aprofitaments per part de diferents prenedors: peces de poliestirè, material d’oficina, nous equips informàtics, etc. Els podeu veure aquí.


A GRID, a més d’exposar el recursos, treballem per identificar alternatives de millora en de l’ús i gestió de recursos i fem cerca activa, de manera conjunta amb els productors, de vies d’aprofitament.


L’aprofitament dels recursos a través del GRID ha permès reduir el cost de gestió dels productors i ha generat un estalvi als prenedors. A més, ha contribuït a reduir el consum de nous recursos, i per tant hem contribuint a través de la simbiosi industrial a la millora de l’impacte ambiental.Un dels elements principals de GRID és la cerca de projectes compartits, per fer possible l’assoliment d’economies d’escala que permetin assolir estalvis a les empreses, a partir de la col·laboració.


L’any 2022 s’han treballat els següents:

- La Compra Agregada de Sistemes solars, concurs privat de compra agregada de sistemes solars per a autoconsum, que pretén aprofitar factors d’economia d’escala per a obtenir uns costos d’instal·lació el més ajustat possible i unes característiques tècniques òptimes. En aquesta primera edició hi participen 17 empreses.

- El Gestor Energètic Compartit, en la seva quarta edició.

- El Gestor Ambiental i de Residus Compartit, una proposta que per segon any ha volgut avançar cap a la visió més sostenible de l’empresa

- L’Estudi per a una mobilitat més sostenible a Coll de la Manya i Font del Radium, realitzat per tal d’identificar propostes de mobilitat més sostenibles a aquests dos polígons de Granollers.

Us animem a explorar els Nous Reptes, proposats per l’any 2023.I HEM CREAT L’AGORA GRID


L’Àgora la constitueixen els diferents espais de trobada de les empreses que volen explorar els diferents àmbits relacionats amb l’economia circular, des d’una perspectiva de col·laboració i intercanvi. Tenen dos formats: les Trobades GRID i els Esmorzars GRID.


Durant el 2022 aquestes han estat les propostes de l’Àgora:


Les tres trobades “Guanyar amb la sostenibilitat” es van realitzar els primers mesos del 2022, i s'adreçaven a les persones que prenen les decisions a les empreses i es pretenen donar eines per entendre les oportunitats de la nova economia i com aplicar-la a les empreses, en un espai obert i participatiu.


Al llarg de l’any 2022 hem fet tres esmorzars GRID:

Es va presentar la proposta elaborada per Granollers Mercat per tal de facilitar la compra de sistemes

Es va parlar de l'ús de PCR, les dificultats i avantatges que presenta i com s'integra en l'estratègia de sostenibilitat de Reckitt i com responen els diferents departaments de l'empresa.

Es va presentar l'estratègia Green Mission que segueix Pierre Fabre, com s'ha definit i integrat a l'organització, les principals actuacions, la implicació del personal i els resultats que estan obtenint.

Podeu veure els resums de les sessions al Bloc de GRID Granollers


I AMB NOVES INICIATIVES PER APROPAR-NOS AMB L’EMPRENEDORIA i L’ÀMBIT SOCIALPARTICIPACIÓ A LA FIRA DE L’ECONOMIA VERDA I CIRCULAR

GRID Granollers va disposar d’un estand a la Fira, fet íntegrament dels materials del Mercat de Recursos, per donar a conèixer les diferentes propostes al públic assistent.


COMPETICIÓ GR-IDEES

GR-IDEES és una proposta que pretén connectar alguns dels materials disponibles al Mercat de Recursos de GRID amb la creativitat i l’emprenedoria de la comarca, per tal de crear nous negocis que siguin viables tècnicament i econòmicament.


UN ESPAI FÍSIC DE GRID A CAN MUNTANYOLA

GRID ha obert un espai a Can Muntanyola on poder veure tos els materials que ofereix el seu Mercat de Recursos. Es podrà veure els materials i algunes idees de transformació.


I el 2023 vindrà carregat de noves propostes!!!


Comments


bottom of page