top of page

8è Esmorzar GRID: CONTRASTA LES TEVES PRÀCTIQUES EN GESTIÓ DE RESIDUS
El dijous 2 de desembre es va celebrar el 8è Esmorzar del GRID Granollers.Durant "l’esmorzar" on-line, la Sílvia Mesas, gerent de la consultora ambiental GESMAT de Granollers, va compartir amb les persones assistents aspectes relacionats amb la gestió dels residus a les indústries que cal tenir en compte no només pel que fa als requisits de productors i gestors per ajustar-se a la normativa, si no també per incorporar criteris d’eficiència i sostenibilitat.


Així, va indicar per una banda que la legislació serà més estricta en un futur proper, però també que serà més costosa la gestió de disposició final a abocador o incineració. En costos d’abocador està previst un augment de més del 50% en quatre anys, i el mateix passa amb la incineració.


Per tant, els productors han de ser capaços de fer servir matèries primeres renovables i reciclables i, en especial, fer una adequada separació per maximitzar el valor i minimitzar els costos que suposa una mala segregació.


Durant la sessió, també es van apuntar algunes pràctiques orientades a la reducció de la generació de residus i la possibilitat d’accedir a ajuts públics per explorar canvis a l’empresa que permetin l’adaptació al nou paradigma de l’economia circular.


Un cop acabada l’exposició es va obrir el debat i es va concloure recordant als assistents que les empreses industrials tenen al seu abast el programa de Gestor Ambiental i de Residus Compartit, per explorar millores en l’organització del sistema de gestió i dels recursos.


També es va parlar de la Deixalleria industrial de Granollers

Article2021 _RevistaSostenibleDIBA
.pdf
Download PDF • 580KB

La Deixalleria Industrial és un projecte de proximitat per a la gestió eficient de petits volums de residus no perillosos a partir de la participació en un grup de demanda agregada que impulsa l’Associació dels polígons Congost i Jordi Camp de Granollers.


Accediu aquí a la Presentació sobre gestió de residus:PRESENTACIÓ JORNADA RESIDUS ESMORZAR GRID 02_12_2021
.pdf
Download PDF • 496KB


Comments


bottom of page