top of page

7è Esmorzar GRID: Bones pràctiques en economia circular. El cas de PLASTICBAND:
El dijous 28 d’octubre es va celebrar el 7è Esmorzar del GRID Granollers. En aquesta ocasió l’empresa Plasticband ens va presentar la seva estratègia de sostenibilitat i l’aposta per la millora contínua.


El Jordi Guimet, director general de l’empresa Plasticband, S.A. amb seu a Granollers, ens va explicar com van iniciar i estant materialitzant el canvi de model que suposa passar de l’economia lineal l’economia circular.


Plasticband ha centrat la seva estratègia en dos pilars: el lean manufacturing, que suposa treballar en millora contínua, i la sostenibilitat, tant lligada a la produccio com al producte.


Pel que fa a la producció, persegueixen reduir al mínim la petjada de carboni i a tal efecte han fet inversions en plaques FV, en reaprofitament d’aigües, en il·luminació LED, etc i trituren i reciclen el 100% del fleix. En la gestió dels residus apliquen les tres Rs (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). Pel que fa al producte, ja compten en cartera amb productes provinents 100% de polipropilè reciclat.


Durant la sessió a més d’explicar les pràctiques concretes, va compartir algunes reflexions sobre la transformació cultural que han suposat tant per l’empresa com per les persones que hi treballen. A més, tot i requerir d’inversions inicials, ha valorat que aquestes els ha permés reduir costos per una banda i per l’altra diferenciar-se de la competència pel seu comportament més sostenible, de manera que han ampliat els elements de valor dels productes, més enllà del preu.

Podeu consultar també l’entrada sobre la Bona Pràctica: el Cas de Plasticband.


Comments


bottom of page