top of page

IAIOS, disseny circular a Granollers


Els IAIOS són jerseis 100% reciclats fets a partir de fil recuperat de retalls de llana sobrants d'altres confeccions.

En el seu procés de confecció es cerca un ús mínim de recursos, de manera que no utilitzen tints per obtenir els colors, sinó barreges de fibres de diferents colors. Així s’evita una de les fases més contaminants en la cadena d’elaboració d’una peça de roba i aconsegueix reduir de forma important el consum d'energia i consumir l’1% de l’aigua que consumiria un procés tradicional.

Els jerseis es dissenyen a Granollers, amb un disseny que ells defineixen com atemporal, i que permet sortir dels condicionants de la moda que obliguen a renovar cada temporada el vestir, de manera que s’allarga la vida útil. També s’evita incorporar elements que dificultin el posterior reciclatge de la peça, com botons, cremalleres, etc.

La fabricació dels jerseis es fa en petites empreses locals i de forma completament transparent: els IAIOS els dissenyem a Granollers, el fil prové d'una petita filatura a Olot i el teixit i la confecció es fan en una fàbrica familiar d'Igualada. Cada un d’aquests processos incorpora criteris de sostenibilitat i circularitat amb l'objectiu de promoure una compra conscient i incorporar valors al producte.

Aquesta tardor, IAIOS ha presentat la seva cinquena col·lecció.

bottom of page