top of page

12è Esmorzar GRID: Bones pràctiques en sostenibilitat: el cas d'ALUMINERA

Un nou Esmorzar GRID per conèixer pràctiques a les empreses de l'entorn


Aluminera ha presentat al dotzè esmorzar GRID la seva estratègia de descarbonització, iniciada el 2019, que li permetrà la neutralitat climàtica l'any 2030 i assolir zero emissions l'any 2050.


Entre les actuacions que ha dut a terme destaquen la compra d'energia 100% renovable, la instal·lació de plaques FV o el càlcul de la petjada de carboni.


Sobre aquest darrer, ha compartit la seva experiència: des del procés d'obtenció i la implicació dels proveïdors fins al retorn que ja està obtenint.


En paraules del Pedro Jiménez, CEO de Aluminera, els canvis d'aquesta mena han d'anar lligats a l'estratègia de l'empresa, afecten a tota l'organització i no s'han de fer per obligació sinó per convenciment de que és necessari.


A la trobada, el ponent va compartir dos documents que han servit de base en la seva estratègia de descarbonització:


- "Guía para el cálculo de la huella de carbono", del Ministeri de Transició Ecològica


Durant l'esmorzar es va generar un interessant debat, en què la resta d'assistents van compartir les seves visions, pràctiques i actuacions concretes que estan impulsant. Aquests és precisament l'objectiu que es planteja assolir GRID amb els seus esmorzars: fomentar l'intercanvi de coneixement, la reflexió i la relació entre les empreses de l'entorn, sempre sobre temes vinculats al nou model que suposa l'economia circular.
Comments


bottom of page