top of page

12è Esmorzar GRID: Bones pràctiques en sostenibilitat: el cas d'ALUMINERA

Un nou Esmorzar GRID per conèixer pràctiques a les empreses de l'entorn


Aluminera ha presentat al dotzè esmorzar GRID la seva estratègia de descarbonització, iniciada el 2019, que li permetrà la neutralitat climàtica l'any 2030 i assolir zero emissions l'any 2050.


Entre les actuacions que ha dut a terme destaquen la compra d'energia 100% renovable, la instal·lació de plaques FV o el càlcul de la petjada de carboni.


Sobre aquest darrer, ha compartit la seva experiència: des del procés d'obtenció i la implicació dels proveïdors fins al retorn que ja està obtenint.


En paraules del Pedro Jiménez, CEO de Aluminera, els canvis d'aquesta mena han d'anar lligats a l'estratègia de l'empresa, afecten a tota l'organització i no s'han de fer per obligació sinó per convenciment de que és necessari.


A la trobada, el ponent va compartir dos documents que han servit de base en la seva estratègia de descarbonització:


- "Guía para el cálculo de la huella de carbono", del Ministeri de Transició Ecològica

- "Estrategia Española d'Economia Circular", també del Ministeri


Durant l'esmorzar es va generar un interessant debat, en què la resta d'assistents van compartir les seves visions, pràctiques i actuacions concretes que estan impulsant. Aquests és precisament l'objectiu que es planteja assolir GRID amb els seus esmorzars: fomentar l'intercanvi de coneixement, la reflexió i la relació entre les empreses de l'entorn, sempre sobre temes vinculats al nou model que suposa l'economia circular.
bottom of page